Tempat makan best di Shah Alam

PlonxBox (WowKawKaw), Tempat Makan?

Kami mula berniaga secara kecil-kecilan dengan modal tak sampai Rm2500… sekitar bulan August 2015. Ketika itu pekerja fulltime hanya 2 orang sahaja. Payung yang kita guna pun pergi kutip beli dekat tempat besi buruk nak kurangkan starup cost, alat panggang … Read More

Warung Kita, Kampung Melayu Sungai Buloh

Nasik Mmanggey. Korang penah dengar tak? Haaa aku pun first time jugak dengar ni. Tapi dengar since tahun lepas lagi sebab kawan aku duk share kedai makan ni yang kepunyaan kawan dia yang baru bukak. Katanya makan simple je, tapi … Read More

17 Tempat Menarik Di Shah Alam, Jom Jalan Jalan

Shah Alam yang merupakan ibu negeri Selangor Darul Ehsan adalah sebuah bandar yang agak pesat membangun sehingga pernah digelar sebagai Bandar Perindustrian, tapi, jika anda menganggap kemajuan sebegini membawa pencemaran, ini adalah sebaliknya sekiranya anda meronda-ronda di Shah Alam. Di … Read More

NIGHT CIRCLE Shah Alam Bubur nasi berlauk yang hebat.

Jika berada di Shah Alam ,saya akan mengesyorkan tempat ini .Restauran Day & Night telah berada di Shah Alam selama bertahun-tahun . Restauran ini dikenali oleh orang ramai sebagai restauran “Circle Night .Restauran ini adalah konsepkan gerai. Keistimewaan di Restauran … Read More

Shell Out Halal, Murah di My Story Cafe

Sekarang ini, memang ramai yang ingin makan makanan laut ala shell out. Sememangnya hidangan shell out perlukan belanja yang agak besar kerana harga makanan laut yang sentiasa turun naik mengikut harga pasaran. Sekiranya bajet menjadi pilihan utama, kami cadangkan anda ke My Story … Read More

Satay Besar Sedap di Satay AK24, Shah Alam

Shah Alam memang banyak tempat makan best. Sebut sahaja nak makan apa,semua ada. Kali ini kami dijemput untuk merasa dan membuat review Satay AK24 yang terletak di Restoran Bisik Bisik, Seksyen 7, Shah Alam. Agak hebat memandangkan selepas beberapa bulan … Read More

Mr Steak House di Shah Alam Tempat Makan Wajib Anda Cuba!

Selangor merupakan sebuah negeri kecil yang sangat padat. Padat dengan pelbagai tempat menarik sama ada tempat makan, tempat bercuti, tempat membeli belah, tempat bermain dan sebagainya. Contohnya, sebelum ini admin ada berkongsi satu tempat makan best di Semenyih iaitu Restoran Shaqhel’s Kitchen yang memang … Read More

Masakan Minang sejati

Melihat cara hidangannya saja selera pasti terbuka untuk menikmati juadah dengan aneka lauk-pauk. Demikian keunikan masakan tradisional masyarakat Minang yang lazimnya dihidangkan dengan pilihan lebih 10 jenis lauk walaupun yang memakannya seorang saja. Namun, tidak lengkap menikmati juadah dari Padang, … Read More

Masakan Kelantan Sedap di Restoran Srikandi Empire. Jangan Lupa Pesan Nasi Kerabu Daging Bakar!

Masakan Kelantan bukan sahaja digemari oleh penduduk yang berasal dari negeri Cik Siti Wan Kembang, malah turut digemari oleh penduduk di negeri-negeri lain. Menu ‘authentic’ Kelantan seperti nasi kerabu, nasi dagang, laksam, ketupat sotong mula menjadi carian ramai, terutama mereka yang menetap … Read More

IKEA Food Court

No.2 Jalan PJU 7/2, Mutiara Damansara, 47800 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia IKEA merupakan sebuah pasaraya perabot dari Sweden yang tidak asing dikalangan warga negara ini. Perabotnya yang moden dan ringkas menarik perhatian masyarakat Malaysia. Namun IKEA bukan saja pengeluar perabot … Read More