PlonxBox (WowKawKaw), Tempat Makan?

Kami mula berniaga secara kecil-kecilan dengan modal tak sampai Rm2500… sekitar bulan August 2015. Ketika itu pekerja fulltime hanya 2 orang sahaja.


Payung yang kita guna pun pergi kutip beli dekat tempat besi buruk nak kurangkan starup cost, alat panggang yang kita guna cari kat bilik store alat panggan BBQ cap ayam jer yang lama2 tak guna dah… alat ni pun boleh bakar 4-5 ketul ayam jer sekali masak.


Awal-awal berniaga memang banyak cabaran, boleh jual pun dalam 20bungkus jer nasi sehari tu pun dah bersyukur, bila tak habes nasi yang kita niaga kita bawak balik makan sendiri dan sedekah dekat orang.


Yerla tempat kami berniaga ni bukan tempat lalu lalang, dan bukan tepi jalan,bukan tepi main road,bukan tepi higway, kalau kami dah bagi peta siap GPS coordinate pun orang still boleh sesat tak jumpa gerai kami. Memang harapan dan tawakal kepada Allah sahaja.

Allhamdullilah Lepas 5 bulan.. dari 20 bungkus sehari… ke 500 bungkus sehari, dari 1 payung ke 5 payung, dari 1 alat bakar ke 3 alat bakar, dari 2 orang pekerja ke 10 orang pekerja… kami bermula merangkak dari bawah naik tangga satu demi satu…nasib tak jatuh tangga.


Rahsia kami ialah mudah jer...


1. Cuba jaga quality makanan- mintak feedback custmer untuk penambah baikan 
2. Cuba bagi servise terpantas, maaf kalau delivery kadang-kadang still tak dapat beri servise terpantas kami akan cuba improve. 
3. Bersedekah bagi (Free Air) kalau datang ambik air free tanpa beli nasi pun kami tak kesah. 
4. Harga perpatutan… kalau lah boleh memang nak jer jual Nasi Harga Rm1.00 tapi pikirkan 10 orang gaji pekerja nak kena bayar, jadi kena lah buat profit jugak.
5. Marketing, kalau lah restoran McDonald dan KFC yang 1 dunia dah kenal tapi masih lagi hari-hari iklan dekat TV untuk marketing.. Inikan pula PlonxBox yang baru 8 bulan… kami guna medium Online marketing dan ia sangat berkesan!! FBads!!


TIPS DARI SIFUFBADS PULA


1) mula bisnes ikut mana mampu dlu. 
2) create USP.. Lain dari orang lain. Jgn buat sama mcm org lain. 
3) kalau buat fb ads tarik org dtg kedai, gunakan elemen ‘geografi’ 
4) nama yang unik buatkan orang rasa ingin tahu
5) jual makanan, gambar makanan tu kena nampak ‘lazat’.. Sluuurrrp.
6) pastikan ada bunting/banner, amik gambar, masukkan dlm page —> buat ads

7) amik gambar ramai orang, upload di page.. Buat ads. Gmbr ramai org akan tarik lebih ramai org dtg.

Yang belum pernah cubaa, Jom merasai sendiri ke-sedapan berganda-ganda Nasi wow kaw kaw ni.


Alamat : Lot 447 Jalan perusahaan 2, Bandar Baru Sg Buloh, 47000, Selangor 

Menu wow kaw kaw
Ayam Bakar: RM4.90Daging Bakar : RM6.50Kambing Bakar: RM8.50Ikan keli Bakar: RM4.90  Drinks of the dayGreen TeaRed tea 


Masa Operasi :10.30pg – 3.30ptg (Isnin-sabtu) 
No Tel :019-322 0995  


Website : http://www.wowkawkaw.com
Facebook : http://facebook.com/wowkawkawInstagram : http://instagram/wowkawkaw

SUMBER : JELAJAH-ANAKMUDA.BLOGSPOT.COM

=========================


Mencari homestay di sekitar Shah Alam? Sila hubungi Puan Intan di nombor berikut atau klik link Whatsapp di bawah:

Imej mungkin mengandungi: 1 orang, tersenyum, teks

MNY HOMESTAY SHAH ALAM
017 – 4060988
wasap.my/0174060988
WEBSITE
www.mnyhomestayshahalam.com
FACEBOOK
MNY HOMESTAY SHAH ALAM
Homestay. Homestay Shah Alam. Homestay kolam. Homestay di Shah Alam. Homestay murah di Selangor. Homestay Shah Alam murah. Pool Homestay. Vista Alam. Shah Alam Homestay. Homestay murah Shah Alam. Makan sedap di Shah Alam. Kedai Makan Viral di Shah Alam. Tempat makan best di Shah Alam. Makan murah di Shah Alam. Tempat makan di Shah Alam

Comments are closed.