7 Kafe Dan Restoren Menarik Sekitar Shah Alam

Hari jumaat datang lagi. Sabtu dan ahad merupakan antara hari kita boleh lepak santai dengan geng.

Bagi yang tak tau nak ke mana hujung minggu ni, apa kata korang turun Shah Alam dan layan foodhunting di 7 cafe berikut.

  1. Toran Coffee, Seksyen 13 Shah Alam
milk-shake-shah-alam-1
milk-shake-shah-alam-2
milk-shake-shah-alam-3
milk-shake-shah-alam-4
milk-shake-shah-alam-5

Baru tengok milk shake dia saja pun dah cukup buat kita mahu ke sana. Belum lagi makanan lain yang turut ditawarkan termasuk cheese bake macaroni, grilled lamb, aiskrim, sup cendawan, nasi goreng dan banyak lagi.

Boleh lihat menu dan harga di website ToranCoffee.com.

Alamat: TORANCOFFEE No 38, Jln Rugbi 13/30, Seksyen 13. 40100 Shah Alam.
Buka dari jam 12.30 t/hari – 12 malam.

Facebook: Toran Coffee
Instagram: Toran Coffee

2. FoodsBury Cafe, Seksyen 9 Shah Alam

western-food-shah-alam-1
western-food-shah-alam-2
western-food-shah-alam-3
western-food-shah-alam-4
western-food-shah-alam-5

Paling power kat sini adalah Crepe Cake dan Almond Salted Crepe Cake. Yang lain-lain pun boleh cuba alang-alang dah sampai sini kan?

Alamat: Wisma Faiz Zarina, No 24 , Jalan Tengku Ampuan Zabedah A9/A, Seksyen 9, 40100 Shah Alam Selangor
Tutup pada Isnin.

Facebook: Foodsbury
Instagram: FoodBury Cafe

3. Tijaarah Western Cuisine, Seksyen 7 Shah Alam

western-food-shah-alam-6
western-food-shah-alam-7
western-food-shah-alam-8
western-food-shah-alam-9

Apa yang menarik di sini adalah pizza yang dibakar menggunakan kayu api. Ini baru betul-betul cara tradisional dan klasik.

Alamat: 59, Ground Floor, Jalan Plumbum P7/P, Seksyen7, 40000 Shah Alam, Selangor

Facebook: Tijaarah Western Food
Instagram: Tijaarah Western Food

4. The Sumbs Cafe, Pusat Pwerniagaan Worldwide, Seksyen 13, Shah Alam

western-food-shah-alam-16
western-food-shah-alam-17
western-food-shah-alam-18
western-food-shah-alam-19
western-food-shah-alam-20

Menu dari atas: Taco sambal udang, breaded steack, creamy scallop sambal pasta dan yang paling bawah Kit Kat Roll. Selain daripada menu western, nasi goreng, burger dendeng dan makanan tempatan turut disediakan.

Alamat: Blok 7 Persiaran Alami, Pusat Perniagaan Worldwide Sek 13, Shah Alam, Selangor.

Facebook: The Subs Cafe
Instagram: The Sumbs Cafe

5. Rayyan Burger Bakar Seksyen 15 Shah Alam

rayyan-burger-bakar-1
rayyan-burger-bakar-2
rayyan-burger-bakar-3
rayyan-burger-bakar-4
rayyan-burger-bakar-5

Antara restoran burger bakar yang sedap di Shah Alam dengan harga berpatutan. Untuk hari Jumaat jika nak serbu lepas jam 3 petang ye adik-adik.

Alamat: 38G Jln Pahat J 15/J Kompleks Otomobil Seksyen 15 Shah Alam Selangor

Facebook: Rayyan Burger Bakar

6. Chemistry Cafe + Lab, Seksyen 7 Shah Alam

chemistry-cafe-1
chemistry-cafe-2
chemistry-cafe-3
chemistry-cafe-4
chemistry-cafe-5

Sesiapa datang sini mesti nak datang lagi. Banyak hidangan menarik di sini terutama kek. Boleh minum petang sambil lepak dengan geng atau buat kerja dengan laptop korang.

Alamat: 26 Jln Kristal J7/J, Seksyen7, Shah Alam. Kat Bangi pun ada.

Facebook: Chemistry Cafe + Lab
Instagram: Chemistry Cafe

7. Brotherhood & Co. Lifestyle Cafe & Bike Spa

brotherhood-co-1
brotherhood-co-2
brotherhood-co-3
brotherhood-co-4
brotherhood-co-5

Kat sini ada western food dan juga makanan tempatan. Dan lagi menarik ada jam session oleh pelajar Fakulti Muzik UiTM Shah Alam.

Alamat: Brotherhood & Co. Lifestyle Cafe & Bike Spa Jalan Plumbum Z 7/Z, Pusat Komersil, Seksyen 7, Shah Alam

SUMBER : THEVOCKET.MY

==========================


Mencari homestay di sekitar Shah Alam ? Sila hubungi Puan Intan di nombor berikut atau klik link Whatsapp di bawah :

Imej mungkin mengandungi: 1 orang, tersenyum, teks

MNY HOMESTAY SHAH ALAM
017 – 4060988
wasap.my/0174060988
WEBSITE
www.mnyhomestayshahalam.com
FACEBOOK
MNY HOMESTAY SHAH ALAM
Homestay. Homestay Shah Alam. Homestay kolam. Homestay di Shah Alam. Homestay murah di Selangor. Homestay Shah Alam murah. Pool Homestay. Vista Alam. Shah Alam Homestay. Homestay murah Shah Alam. Makan sedap di Shah Alam. Kedai Makan Viral di Shah Alam. Tempat makan best di Shah Alam. Makan murah di Shah Alam. Tempat makan di Shah Alam

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>