Restoran Menate Steak House

Nama Restoran Me’nate pernah dilanda kontroversi selepas salah seorang pelanggannya berkongsi bil berjumlah hampir RM10,000. Tidak cukup dengan itu, timbul pula isu berkaitan dengan seorang selebriti terkemuka tanah air.

Restoran Menate Shah Alam


Imej via Facebook

Sejak itu nama Restoran Me’nate menjadi viral di media sosial dan meniti di bibir rakyat Malaysia.Setiap yang berlaku pasti ada hikmah. Begitu juga dengan Restoran Me’nate.

Perkara yang nampak buruk telah membuka peluang untuk rakyat Malaysia mengenali dengan lebih dekat pemilik restoran dan keistimewaan di restorannya. Restoran Me’nate muncul di dalam banyak laman web popular seperti The Vocket, Oh Bulan, dan Oh Media.

Pengalaman Dalam Penghasilan Steak

Pemiliknya, Mustaffa Othman sebenarnya bukanlah calang-calang orang. Beliau pernah menuntut ilmu dan berpengalaman luas mengenai daging. Segala kesukaran berjaya ditempuhi semasa dia nekad membawa dirinya ke kota London bagi mencapai impiannya. Lebih membanggakan, beliau pernah berkhidmat untuk Ratu Elizabeth di Istana Buckingham, London.

Maka, bukanlah sesuatu yang aneh bila makanan seperti steak di restorannya menjadi perbualan ramai orang. Pemiliknya pakar dalam memastikan daging yang dimasak adalah yang terbaik. Pendek kata, pelanggan dapat menikmati daging pada tahap Istana Buckingham!

Harga Makanan Di Menate Steak House

Sejenis daging yang sering disebut ialah daging dari Jepun yang dikenali sebagai Wa’gyu. Harganya berbeza mengikut berat dan dan bahagian iaitu bermula dengan RM65 untuk 100gm. Semua daging mentah sudah diletakkan harga semasa anda memilihnya. Maka, tidak timbul isu terkejut dengan bil yang diberikan kepada anda selepas makan.

Restoran Menate
Restoran Menate

Jika anda tidak suka daging atau tidak makan daging lembu, mereka ada pilihan kambing dan ayam, salmon, dan pasta. Menu kanak-kanak juga tidak dilupakan. Antaranya ialah pilihan sosej dengan kentang dan wedges, pepperoni bersama dengan kentang putar, pasta dan pilihan bebola daging. Sebelum terlupa, mereka juga ada menjual burger.

Sebenarnya rata-rata pelanggan memuji masakan di Restoran Me’nate sehingga tiada pilihan khusus atau terbaik untuk dipilih. Oleh itu, jika anda keliru dengan semua menu tersebut, tanya kepada pelayan pilihan mereka untuk anda. Secara keseluruhan, pelanggan amat berpuas hati dengan makanan, tempat dan layanan mereka.

Cawangan Restoran Menate Bangi, Shah Alam, Ampang, Setapak dan Wangsa Maju

Ada lima cawangan Me’nate Steak Hub yang boleh anda kunjungi iaitu di Setapak, Ampang Jaya, dan Wangsa Maju.

Berikut adalah alamat Me’nate Steak Hub:

Bangi:25, Jalan Medan Pusat 2D, 3B Curve Business Park, Seksyen 9, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia

Setapak: C-01-01 & C-01-03, Starpac Point, Jalan Taman Ibukota, Off Jalan Genting Klang, 53300 Kuala Lumpur.

Ampang Jaya: 16, Jalan Kerja Air Lama Satu, Taman Shuet Liang, 68000 Ampang Jaya, Malaysia.

Wangsa Maju: 25, Jalan Wangsa Delima 12, Wangsa Link, 53300 Wangsa Maju, Kuala Lumpur.

Shah Alam: Seksyen 14, Vista Alam, Shah Alam.

Sila hubungi 012-9051 1517 / 011-1283 8749 untuk tempahan atau lawat laman Facebook  mereka untuk maklumat terkini berkaitan restoran mereka.

SUMBER :SAJI.MY

========================


Mencari homestay di sekitar Shah Alam? Sila hubungi Puan Intan di nombor berikut atau klik link Whatsapp di bawah:

Imej mungkin mengandungi: 1 orang, tersenyum, teks

MNY HOMESTAY SHAH ALAM
017 – 4060988
wasap.my/60174060988
WEBSITE
www.mnyhomestayshahalam.com
FACEBOOK
MNY HOMESTAY SHAH ALAM
Homestay. Homestay Shah Alam. Homestay kolam. Homestay di Shah Alam. Homestay murah di Selangor. Homestay Shah Alam murah. Pool Homestay. Vista Alam. Shah Alam Homestay. Homestay murah Shah Alam. Makan sedap di Shah Alam. Kedai Makan Viral di Shah Alam. Tempat makan best di Shah Alam. Makan murah di Shah Alam. Tempat makan di Shah Alam

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>